Οι 15 50 είναι μία μπάντα με μεγάλη ιστορία.

Ιστορία χρόνων που καθώς αυτός περνάει, αυτοί γίνονται ολοένα και καλύτεροι, ολοένα και δυνατότεροι. Με ένα κοινό που τους ακολουθεί σταθερά και σε κάθε τους βήμα, σίγουρα ξέρουν ότι δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα. Για τη νέα χρονιά παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι “Άσε με να σ’αγαπώ” και έχουν στα σκαριά πολλά νέα τραγούδια και είναι ήδη σε μια τελική ευθεία για τον 6ο δίσκο τους και προφανώς οι live εμφανίσεις δεν σταματάνε ποτέ. Αληθινοί όπως ακριβώς περίμενα, μου απάντησαν σε όλα και με απόλυτη ειλικρίνεια.

Καλησπέρα παιδιά! Χαίρομαι που κανονίσαμε αυτή τη συνέντευξη, οπότε δεν καθυστερώ και ξεκινάω να σας ρωτάω διάφορα! 2020 γράφει το ημερολόγιο… Πώς σας βρίσκει το νέο έτος;

Μηνάς: Το 2020 μας βρίσκει σε μια από τις καλύτερες περιόδους των 1550 ,με νέο σίγκλ (Άσε με να σ’αγαπάω), νέα εταιρεία (walnut entertainment) , νέο χειμωνιάτικο στέκι στην Πάτρα κάθε Παρασκευή (την ΓΙΑΦΚΑ) ,3η συνεχόμενη χρονιά επιτυχημένων εμφανίσεων στο Bourbon στην Γλυφάδα κάθε Σάββατο και κάπου εδώ σταματάω γιατί αν αρχίσουμε και αυτά που είναι στα σκαριά θα φάμε όλη την συνέντευξη έτσι!

Κατά καιρούς βλέπουμε πολλές μπάντες, συγκροτήματα, που δεν αντέχουν… Τελικά ποιο είναι το μυστικό πίσω από μια υγιή συνεργασία και με τόσα πολλά άτομα; Επίσης… Έχετε μια αρκετά δυνατή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζεται παρέα. Σας φοβίζει ο χρόνος καθόλου;

Ρουσσέτος: Το μυστικό είναι να βάζεις το ΕΓΩ κάτω, από το ΕΜΕΙΣ. Σίγουρα σε κάθε ομάδα υπάρχει αυτός ο οποίος θα πάρει μια δύσκολη τελική απόφαση , ζυγίζοντας όμως όλες τις παραμέτρους και πάνω από όλα λαμβάνοντας υπόψη του τις γνώμες των υπολοίπων και αυτό για το γενικό καλό και όχι για το ατομικό του συμφέρον. Κάτι σαν τον ρόλο του  Πατέρα η της Μητέρας σε μία οικογένεια. Πολλές μπάντες το διαλύσανε γιατί δεν ακολούθησαν αυτό τον ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ του, ΕΜΕΙΣ. Ακόμη μέσα στα χρόνια βρίσκεις και άλλους λόγους για να συνεχίσεις .Είναι σαν τον γάμο. ‘Αλλοι τα παρατάνε , άλλοι το παλεύουν γιατί εκτός της πρώτης ορμής, ανακαλύπτουν και άλλα πολύ σημαντικά πράγματα και λόγους για να μείνουν μαζί. Ο χρόνος είναι σύμμαχος και όχι εχθρός μας και μπορείς να εκμεταλλευτείς τις εμπειρίες και της «Σοφία» που απέκτησες από το πέρασμά του .

Μηνάς: Όπως είπε και ο Ρουσσέτος ,όταν υπάρχει κοινή γραμμή και κοινοί στόχοι η συνταγή βρίσκεται,τώρα αν αρχίσει ο καθένας να βλέπει τον εαυτό του σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικές συνθήκες τότε υπάρχει πρόβλημα .Κι αν δεν υπάρχει η θέληση για λύση αλλά ούτε και κάποιος να το πάρει πάνω του και να συνεχίσει το έργο της μπάντας  φτάνουμε στο 2020 να βλέπουμε τις περισσότερες μπάντες της γενιάς των 1550 να έχουν διαλυθεί και αν δεν κάνω λάθος οι 1550 είναι από τις ελάχιστες που 22 χρόνια δεν έχουν κάνει καμία “διακοπή”!

Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν έχει μείνει και κανένα γκρουπ τώρα τελευταία (γέλια)… Εσείς όμως κρατάτε γερά και πολύ ενωμένοι! Τι φταίει πιστεύετε; Παίρνουν αέρα τα μυαλά του τραγουδιστή; Γιατί συνήθως, από όσα έχουμε δει, οι τραγουδιστές φεύγουν και ακολουθούν σόλο πορεία…

Ρουσσέτος: Και εμείς στην πολυετή πορεία μας είχαμε έρθει αντιμέτωποι με την αποχώρηση των δυο πρώτων τραγουδιστών μας , αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να σταθεί πάρα προσωρινό εμπόδιο στην πορεία των 15 50. Ο κάθε ένας παίρνει τον δρόμο του και οι 15 50 τον δικό τους . Δεν έχουμε κρατήσει καμία κακία. Δεν μπορείς να κρατήσεις κακία σε άνθρωπο που έχεις γράψει κάποια ιστορία μαζί του και έχεις περάσει τόσα Πράγματα παρέα,όσο και αν  σε πλήγωσε η τον πλήγωσες.Το πιο σημαντικό είναι Να μην υπάρχει  προδοσία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν συγχωρείται και ούτε πρέπει .Από την έλευση του Μηνά και από την ώρα που πήρε την σημαία της μπάντας να την κρατά μπροστά και ψηλά τα πράγματα έχουν πάει κατ’ ευχήν και επικρατεί μια ηρεμία που είναι και αυτή αναγκαία στον δρόμο προς την δόξα(γέλια)

Μηνάς: Όπως σας είπα παραπάνω αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστες μπάντες και οι λόγοι είναι οι παραπάνω.Τα μυαλά οποιουδήποτε μουσικού μπορούν να πάρουν αέρα,των τραγουδιστών λίγο πιο εύκολα δεδομένου της περισσότερης έκθεσης από όλους τους υπόλοιπους και του ότι μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν σόλο πορεία-καριέρα λόγω του ρόλου τους.

Ολοκαίνουργιο τραγούδι… «Άσε με να σ’αγαπώ» σε καινούργια εταιρεία! Πολύ 80’ς και δείχνετε αρκετά ανανεωμένοι! Πείτε μου την ιστορία του και πώς έφτασε αυτό το τραγούδι στα αυτιά μας…

Μηνάς: Η αλήθεια είναι πως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία το τραγούδι,ήταν γενικά σκέψεις και εμπειρίες που είχα στο κεφάλι μου,που σε μία ανύποπτη στιγμή μου έσκασε να τις κάνω τραγούδι! Ως αναφορά για την νέα μας εταιρεία είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε μέρα με την ημέρα πόσο τυχεροί είμαστε για την νέα μας αυτήν συνεργασία! 

Θα πιαστώ τώρα από τον τίτλο και θα βγάλουμε μερικές ερωτήσεις… «άσε με να σ’αγαπάω». Θα ήθελα να μου πείτε πόσο μακριά θα φτάνατε για έναν έρωτα…  ή πόσο μακριά έχετε φτάσει καλύτερα…

Ρουσσέτος: Εγώ έχω κάνει πολλά για τον έρωτα .Πολλά χιλιόμετρα ,πολλά λάθη …και θα τα έκανα ξανά.

Μηνάς: Νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από το φτερωτό παιδάκι με τα βέλη(γέλια)! Έτσι και δαγκώσεις την λαμαρίνα νομίζω πως φτάνεις όσο πάει…τα όρια για τον καθένα είναι διαφορετικά…αλλά σίγουρα τα ξεπερνάς !

Στις μέρες μας έχει χαθεί η όλη μαγεία και τα πράγματα έχουν γίνει επιφανειακά στις σχέσεις μας. Γιατί; Παίζουν σίγουρα ρόλο για μένα και τα σόσιαλμίντια… Η εύκολη προσέγγιση…

Ρουσσέτος. Εγώ αποφεύγω τις γνωριμίες μέσω των σοσιαλ , προτιμώ να κάνω καμάκι στον δρόμο και σε  μπαρ και λίγο σε συνοικέσια (γελια)

Μηνάς: Κάθε εποχή έχει και τις ιδιαιτερότητές της και τους τρόπους της ,η αλήθεια είναι πως το παλιό καλό πατροπαράδοτο(σαν το παλιό Πασόκ ακούστηκε,γέλια) καμάκι σίγουρα μας φαντάζει πιο αληθινό και ρομαντικό !Σοβαρά τώρα γενικά ισχύει το ότι το πράμα λίγο έχει γίνει πολύ πιο πρακτικό απ’ ότι συναισθηματικό ,όμως μιας και δεν είμαστε τίποτα παππούδες (ακόμα) οφείλουμε να εξελιχθούμε κι εμείς σε ένα βαθμό !

Συνεχίζω… Να μιλήσουμε λίγο και για το άλμπουμ που κυκλοφορήσατε πέρσι το «εγώ». Πώς προέκυψε και φυσικά σας ήρθε η ιδέα για ένα άλμπουμ, σε καιρούς αρκετά δύσκολους για τη δισκογραφία και που τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσα καλά σε αυτό το κομμάτι. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους… Ήταν ρίσκο ή ξέρατε που πατάτε; Επίσης να πούμε ότι έχετε άλλα 5 άλμπουμς!

Ρουσσέτος: Είμαστε της γνώμης ότι ένας σοβαρός καλλιτέχνης δεν πρέπει να περιορίζεται σε σκόρπια τραγούδια αλλά θα πρέπει να παρουσιάζει στο κοινό του ολοκληρωμένες δουλειές , που αυτές θα εμπεριέχουν μέσα και διαφορετικές στιγμές του. Ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ σηματοδοτεί και οριοθετεί μια εποχή του καλλιτέχνη και κάπως έτσι βάζεις και σε ‘’τάξη’’ την ιστορία .

Μηνάς: Το οφείλουμε στον κόσμο μας όπως κάθε καλλιτέχνης ,οπότε δεν θεωρούμε πως υπάρχει κανένα ρίσκο. Ανεξάρτητα από το γεγονός του ότι το φυσικό προιόν δεν έχει την απήχηση που είχε, η αίσθηση του να αγοράσεις το cd ή τον δίσκο ,να ανοίξεις το βιβλιαράκι να δεις όλες τις πληροφορίες για την εκάστοτε δισκογραφική δουλειά , να τον βάλεις να το ακούσεις στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητό σου διαβάζοντας παράλληλα τους στίχους εξακολουθεί να είναι μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία! Ποιοι είμαστε εμείς που θα το στερήσουμε από τους φίλους μας και εμάς τους ίδιους! Ήδη ετοιμάζουμε τον έκτο μας δίσκο και δεν βλέπουμε την ώρα για…unboxing!  

«Βενζινάδικο», «το παλιό μου παλτό». Δύο σινγκλς μέσα από το δίσκο. Δύο αγαπημένα τραγούδια που κάνατε διασκευές. Πώς ήρθε η ιδέα να τα πειράξατε και γιατί αυτά συγκεκριμένα;

Ρουσσέτος: Τραγούδια τα οποία τα έχουμε αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπερτορίου μας ,γίνονται από μόνα τους ,’’δικά’’ μας . Αυτό εγώ το έχω πάθει με το σπουδαίο τραγούδι του Goranbregovich και της Λίνας Νικολακοπούλου ,μιλώ για το ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ , που όταν το παίζουμε ξεχνάω τους ανθρώπους που το γράψανε και πιστεύω ότι ήταν πάντα δικό μας .Ούτως η άλλως είμαι και εγώ της γνώμης ότι η τέχνη ανήκει σε αυτόν που την έχει ανάγκη .Κάπως έτσι έγινε και με τα Βενζινάδικο και Παλιό μου παλτό.

Μηνάς: Ο λόγος είναι πάντα ο κόσμος..! Το πρόγραμμά μας είναι τόσο πολυσύνθετο που επιλέγουμε να έχουμε στη λίστα μας τραγούδια από όσα περισσότερα είδη μπορούμε ,χωρίς να χάνεται η ταυτότητα του ήχου των 1550. Τα συγκεκριμένα τραγούδια όπως και προηγούμενες διασκευές μας από προηγούμενους δίσκους κυκλοφόρησαν κυρίως λόγω της μεγάλης απήχησης στον κόσμο μας !

Βλέπουμε τραγούδια σαν αυτά, που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο χρόνο… Τι είναι αυτό που είχαν για εσάς και τα τραγουδάμε σαν να μην πέρασε μια μέρα;

Ρουσσέτος: Σίγουρα ότι εμπεριέχουν αλήθεια .

Μηνάς: Κάθε τραγούδι είναι ξεχωριστό για διαφορετικούς λόγους…είτε γιατί εμπεριέχουν αλήθεια όπως λέει ο Ρουσσέτος πολύ σωστά, είτε γιατί αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία ,η περιπτώσεις  κάποιων τραγουδιών που  έμειναν στον χρόνο γιατί σηματοδότησαν μια εποχή ή ένα σημαντικό γεγονός συνολικά ή ξεχωριστά στον κάθε ακροατή !  

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Αγαπημένοι τραγουδιστές;

Ρουσσέτος.: Εγώ μεγάλωσα σε ταβέρνα οπότε οι πρώτες μου επιρροές ήταν τραγούδια που λέγανε ο Νταλάρας ο Στράτος , Ο Στέλιος, ο Γρηγόρης και άλλοι της εποχής . Όλα αυτά μέχρι να ακούσω πρώτη φορά SCORPIONS BLACK SABBATH IRON MAIDEN και να γίνω ροκάς μέχρι να πεθάνω . Γενικά από μικρός είχα τα αυτιά μου ανοιχτά σε όλα τα είδη μουσικής και λόγω του θείου μου που ήταν discjockey (ToniTsigos) είχα πρόσβαση σε όλα, το προσωπικό μου youtube φαντάσου,όμως πάντα είχα προτίμηση στα ροκ ακούσματα ! Τώρα τραγουδιστές άπειροι! Αν πρέπει να ξεχωρίσω ενδεικτικά Bruce Dickinson, Jeff ScottSoto, Criss Cornel ,David Coverdale ,DIO, Adam Lambert, Ed Sheeran  και σταματάω γιατί η λίστα είναι άπειρη! Από Έλληνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου ,Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ,Μιχάλης Κακέπης Γιώργος Νταλάρας , Στέλιος Ρόκκος και επειδή οφείλω να το πω είμαι άρρωστος με Άννα Βίσση!

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο… Μηνά! Ήταν τελικά καλή κίνηση να πας στο Rising Star? Βοήθησε σε κάτι ουσιαστικά ή “τσάμπα” όλος ο κόπος; Γιατί τώρα εσύ είχες μία πορεία, κάποια παιδιά πήγαν εκεί ως πρώτο ξεκίνημα και χάθηκαν αμέσως… Όπως και τα λεγόμενα φαβορί ή ακόμα και ο νικητής…

Μηνάς: Αρχικά τίποτα δεν είναι τσάμπα σε αυτήν την ζωή δεδομένου του ότι όλα είναι εμπειρίες. Η απόφαση του να πάω στο Rising μόνο καλό προσέφερε στην μπάντα αλλά και σε μένα προσωπικά . Κόσμος κυρίως μικρότερων ηλικιών έμαθε τους 1550 και τους θύμισε σε κάποιους άλλους . Ύστερα η όλη διαδικασία εμένα προσωπικά μου έκανε τεράστιο καλό σε επίπεδο εμπειρίας και διαχείρισης καταστάσεων on και off stage , όπου σε αυτό το σημείο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παραγωγή του Αντ1 , την μπάντα και την κριτική επιτροπή ξεχωρίζοντας σίγουρα τον μέντορά μου Κώστα Μακεδόνα για την αντιμετώπισή τους απέναντί μου! Για παιδιά που “χάθηκαν”  δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί είτε ήταν επιλογή τους είτε δεν διαχειρίστηκαν ουσιαστικά τα λεπτά δημοσιότητας που σου δίνει ένα τέτοιο σόου. Μην ξεχνάμε βέβαια πως από αυτά τα παιχνίδια βγήκαν και καλλιτέχνες που γεμίζουν ή γέμιζαν μαγαζιά… 

Είστε άνθρωποι που όπως σας έχω παρατηρήσει όλο αυτό το διάστημα, λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Τι σας χαλάει στη μουσική βιομηχανία του σήμερα και τι πιστεύετε ότι αν άλλαζε θα ήταν τα πράγματα ένα βήμα πιο μπροστά από ότι είναι τώρα…

Ρουσσέτος: Εγώ έχω καταλήξει ότι για την σημερινή κατάντια ευθύνονται αποκλειστικά οι κλίκες ανθρώπων όπου κάποιοι μέσα στο δήθεν τους ,(την πολιτική και ιδεολογική  τους ταυτότητα) και κάποιοι άλλοι μέσα στην γενική σαχλαμάρα και φτήνια τους, κατάφεραν να προβάλλονται 3-4 καλλιτέχνες από το κάθε είδος σε όλα τα μέσα .Άσχετοι άνθρωποι με  την μουσική ,χωρίς γνώσεις ,χωρίς όραμα με γνώμονα το εύκολο και το βρόμικο . Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις ανθρώπων ρομαντικών και που είναι λάτρεις της μουσικής με γνώσεις (κάποιοι με μεγάλη εμπειρία και ιστορία) που και αυτοί μπαίνουν στο περιθώριο σιγά σιγά .

Μηνάς: Όσο σκληρά κι αν ακούγονται αυτά που λέει ο Ρουσσέτος δυστυχώς στην πλειοψηφία τους συμφωνώ, όμως σαν Μηνάς παρατηρώντας την παγκόσμια μουσική βιομηχανία και δεδομένου του ότι η πληροφορία και η γνώση φτάνει πλέον στο κάθε σπίτι χωρίς ιδιαίτερο κόπο θα επιμείνω στην ρομαντική αν θέλετε αίσθηση του ότι ο κόσμος θα αρχίσει να ανακαλύπτει ξανά την καλή μουσική που ήδη υπάρχει στην χώρα μας σε όλα τα είδη αναγκάζοντας τις εταιρείες να αρχίσει ξανά να τροφοδοτεί την βιομηχανία με αυτήν την καλή μουσική ,όπως έκανε στο παρελθόν, όπως πιστεύουμε πως θέλει να κάνει και η νέα μας εταιρεία !

ΤΙ είναι τελικά αυτό που πουλάει ; Γιατί η ροκ σκηνή, είναι μια δύσκολη σκηνή!

Ρουσσέτος: Η Ροκ σκηνή είναι δύσκολη σκηνή γιατί οι άνθρωποι που την υπηρετούμε δεν κάνουμε χατίρια. Όμως για εμένα είναι η πιο δημοφιλής μέσα στα χρόνια μουσική μετά  το λαϊκό τραγούδι.Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια αν το ψάξεις. Όλοι σχεδόν περάσαμε από Ροκ φάση .

Μηνάς: Το τί πουλάει είναι μεγάλη κουβέντα καθώς ότι πουλάει δεν αντέχει και πάντα στον χρόνο. Η ροκ όπως είπε και ο Ρους είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στην Ελλάδα μετά το λαικό τραγούδι άρα δύσκολη όχι τόσο ,διαφορετική και πολλές φορές πιο σκληρή ναι.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Επιτυχία είναι όταν στο τέλος που “θα κάνεις ταμείο” ο κόσμος να μην σε ξεχάσει και να συνεχίσει να αγαπάει τα τραγούδια σου…

Αλλάζουμε κλίμα… Παντού βλέπω η αθηναική μπάντα «15 50». Αγαπάτε την Αθήνα, σωστά;

Ρουσσέτος: Αγαπάμε όλη την Ελλάδα , αλλά είμαστε γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Αθήνα όπου και αυτή  είναι η Βάση μας. Άρα ειμαστε οι 15 50 μια Αθηναϊκή Ροκ μπάντα .

Μηνάς: Ακριβώς αυτό!

Θα ήθελα να μάθω που μένετε, πώς περνάτε το χρόνο σας στην πρωτεύουσα και να μου δώσετε μερικά υπέροχα μέρη ως suggestions!

Ρουσσέτος: Εγώ λατρεύω το κέντρο.Θα με βρεις κάθε μέρα να κόβω βόλτες στην πλάκα και στο Μοναστηράκι .

Μηνάς: Εγώ μένω στο Μοσχάτο ,τώρα τον χρόνο μου όταν δεν ασχολούμαι με υποχρεώσεις της μπάντας είναι ανάλογα τα κέφια ,η Αθήνα είναι γεμάτη προτάσεις για όλα τα γούστα! Για suggestions αν με ρωτάς θα σου πω εγώ έχω κόλλημα με λίγα μαγαζιά , όπως ο ιστιοπλοϊκός στο μικρολίμανο, το Βourbon στην Γλυφάδα και τα γραφεία της εταιρείας μας που όποτε πάμε ξεχνάμε να φύγουμε(γέλια)

Άλλα αγαπημένα μέρη στην Ελλάδα; Ποια ξεχωρίζετε;

Ρουσσέτος: Αγαπάω όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη όμως λόγω μιας ιδιαίτερης χημείας και επαφής που έχουμε τα τελευταία 3 χρόνια με την Αχαϊκή πόλη θα ξεχώριζα την Πάτρα.

Μηνάς: Η Ελλάδα μας είναι η ομορφότερη χώρα στον πλανήτη ,θα ξεχωρίσω για συναισθηματικούς λόγους την Πάτρα και την Κρήτη!

Φυσικά εκτός από μουσική, τι άλλο σας αρέσει να κάνετε; Σινεμά; Κάποιο χόμπι;

Ρουσσέτος: Εμένα μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι και να ταξιδεύω με την μηχανή μου στην Ευρώπη η με αυτοκίνητο στην Αμερική κάτι που κάνω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία   γιατί οι υποχρεώσεις μας δεν μας αφήνουν χρόνο .

Μηνάς: Γυμναστική σίγουρα αν και πλέον δεν είναι χόμπυ καθώς είναι αναγκαίο για να αντέξω το δύσκολο πρόγραμμά μας ,να σαχλαμαρίζω με τα σκυλιά μου ,videogames, σινεμά ,γενικά οτιδήποτε με χαλαρώνει !

Και τέλος θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα για εσάς και συγκεκριμένα πώς ασχολήθηκε ο κάθε ένας από εσάς με τη μουσική…

Ρουσσέτος: Εγώ είδα για πρώτη φορά τους SCORPIONS στην τηλεόραση το μακρινό 1985 και ακριβώς εκείνη την στιγμή είχα πάρει πλέον  την απόφαση της ζωής μου .

Μηνάς: Εγώ DJ αρχικά ήθελα να γίνω ,βέβαια τραγουδούσα πάντα πάνω από τα κομμάτια (όσο δυνατά μπορούσα και συγνώμη γι αυτό!). Ύστερα βρέθηκα σε κάποιες διακοπές μαζί με έναν οικογενειακό φίλο ο οποίος τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα, ε και ψάρωσα γιατί έβλεπα πως πρέπει να ήταν ωραίο το συναίσθημα να παίζεις μουσική και να τραβάς πάνω σου την αμέριστη προσοχή (προφανώς ήταν και γκομενοπαγίδα) οπότε έκατσα έμαθα μόνος μου κουτσά στραβά και άρχισα να τραγουδάω στις γιορτές του σχολείου και σε λιμάνια και παραλίες με την παρέα ! 

Ασχολείστε με τα σόσιαλ μίντια; Και θα ήθελα να μου πείτε κάτι που είδατε και σας ταρακούνησε πάρα πολύ… Γιατί μόνο άσχημα μαθαίνουμε το τελευταίο διάστημα… Από τις φωτιές στην Αυστραλία, μέχρι θανάτους, όπως αυτός του Κάμπι Μπραίαντ… Πραγματικά είναι τρομακτικό αν κάτσουμε και το σκεφτούμε καλύτερα…

Μηνάς: Είναι μέρος την δουλειάς μας να ασχολούμαστε με το κύριο μέσο επικοινωνίας και πληροφορίας παγκοσμίως . Κάθε τραγική είδηση μας ταρακουνάει, άνθρωποι είμαστε με συναισθήματα. Αυτό όμως που μας επηρεάζει πολλές φορές ίσως παραπάνω από όλα είναι ο συνεχής διχασμός του κόσμου μπροστά σε τραγωδίες ή ακόμα και επιτυχίες. Αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό και σίγουρα ανησυχητικό . 

Ο Μηνάς έχει 6-7 χρόνια στο συγκρότημα; Πώς έχετε γνωριστεί όμως όλοι μεταξύ σας;  Και ασχολείστε και με κάτι άλλο εκτός της μουσικής ;

Ρουσσέτος: Ο Μηνάς έχει 7 χρόνια στο συγκρότημα (πρώτη εμφάνιση μαζί ήταν μια συναυλια στο ΣΕΦ το 2013 . Είμαστε φίλοι από παλιά όλοι μας  .Ας πούμε για παράδειγμα  με τον Τάσο τον πληκτρά των 15 50 γνωριστήκαμε στο στρατό.

Μηνάς: Τους 1550 πήγαινα και τους έβλεπα το 2003-2004 και είχα γίνει φίλος με τα παιδιά ,μάλιστα εκεί γνώρισα και τον πρώτο μου δάσκαλο φωνητικής (AlexHannibalBalakakis) ,επίσης ένα διάστημα πήγαινα κάθε βράδυ περιμένοντας το τέλος του προγράμματος για να με ανεβάσουν τα παιδιά να πούμε 2-3 τραγούδια παρέα ! Ειλικρινά η φράση που είχα πεί στον εαυτό μου ένα βράδυ ήταν…”εγώ πρέπει να είμαι πάνω στην σκηνή με αυτούς τους τύπους” ,ε 10 χρόνια μετά τα έφερε έτσι η ζωή και τώρα συμπληρώνουμε 7 χρόνια μαζί !

Και θα ήθελα να μάθω και την ιστορία από το όνομά σας! Μπορεί να την έχετε πει αλλά θέλω ξανά! (γέλια)

Ρουσσέτος: Αυτό είναι το μυστικό μας και θα το αποκαλύψουμε όταν και αν σταματήσει το τρένο των 15 50.

Μηνάς: Όπως τα είπε ο προλαλήσαντας !

Τέλος, τι άλλο να περιμένουμε από εσάς και αν περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις, όπως το να σας δούμε να τραγουδάτε κάποιο άλλο είδος εκτός από ροκ! Βασικά, σας αρέσει να πειραματίζεστε ; Θα έλεγαν ποτέ οι 15 50 κάτι προς το λαϊκό;

Ρουσσέτος: Έχουμε κάνει διασκευές λαϊκά τραγούδια όπως το βενζινάδικο η το ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ αλλά  πάντα ενορχηστρωμένα στον ήχο μας πάντα όμως με σεβασμό και ποτέ με σκοπό .

Μηνάς: “Στροφή στο λαϊκό” δεν θα κάνουμε ποτέ, να διασκευάσουμε λαϊκό τραγούδι αποδίδοντας το με το ροκ ύφος μας γιατί όχι άλλη μια φορά! Διανύουμε μια πολύ παραγωγική και καλή περίοδο σαν συγκρότημα και πραγματικά όποιος μας ακολουθεί θα δει και θα ακούσει πάρα πολλά όμορφα πράγματα από εμάς . 

Δώστε μου και μια ευχή για όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και σε μια Ελλάδα που δεν βοηθάει και πολύ, συνεχίζουν να μένουν πίσω…

Ρουσσέτος: Να μην τα παρατάνε ποτέ και να είναι έτοιμοι να πεθάνουν πάνω στην αλήθεια τους

Μηνάς: Να μην τα παρατάνε ποτέ κι αν ακόμα πέσουν να μην μασήσουν και να ξανασηκωθούν. Και κάτι ακόμα ,να έχουν την υγεία τους, να στηρίζουν την ενότητα σε μια κοινωνία που δεν το διδάσκει και να θυμούνται το αρχαίο ρητό…Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ ! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here