Η Ελλάδα μετά από 11 χρόνια, βρίσκεται στο μάτι του “κυκλώνα” για μία ακόμα φορά και το αποτέλεσμα είναι ότι πιο σκληρό, λυπηρό, τραγικό, βλέποντας να καίγονται τεράστιες εκτάσεις ζωής, αυτές των πανέμορφων δασών μας.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Μάτι και Νέο Βουτζά, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας, καθώς κάηκαν ζωντανοί, γιατί δεν υπήρχε κανείς να τους βοηθήσει και χιλιάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Φυσικά εκτός από τις πολύτιμες ανθρώπινες ζωές, στα δάση χάθηκαν ζωές από σκυλάκια, γατάκια, πουλιά και κάθε είδος του ζωικού βασιλείου.

Η πυρκαγιά, που βασίζεται σε εμπρησμό, διότι ήταν σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και ξέσπασε ακριβώς την ίδια στιγμή, αφαίρεσε τη ζωή σε 81 ανθρώπους.. Το νούμερο αυτό είναι το γνωστό μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχει βρεθεί κανείς από τους εκατοντάδες αγνοούμενους που φημολογούνται στους 200.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ενός live streaming, κήρυξε τριήμερο πένθος για τη χώρα και τόνισε, ότι κανείς από όσους χάθηκαν, δεν θα ξεχαστεί.

Το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από άκρη σε άκρη και πώς δεν θα μπορούσε άλλωστε; Έτσι, λοιπόν, ορισμένοι από τους πιο αγαπητούς Έλληνες τραγουδιστές ακύρωσαν-ματαίωσαν-ανέβαλλαν κάποιες από τις προγραμματισμένες συναυλίες τους. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι είναι δίπλα στον κόσμο και ότι όσες συναυλίες πραγματοποιηθούν από την επόμενη βδομάδα, τα έσοδα αυτών, θα διατεθούν στις πυρόπληκτες οικογένειες.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλενα Παπαρίζου, η Νατάσα Μποφίλιου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Άννα Βίσση και πολλοί άλλοι, ματαίωσαν τις συναυλίες τους.

Επίσης διάφοροι ξένοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στη χώρα μας για τον ίδιο σκοπό αυτή τη βδομάδα, αφού πληροφορήθηκαν τι συνέβη σε αυτή την εθνική τραγωδία, αποφάσισαν το ίδιο.

Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε με το να προσφέρει ρούχα, τρόφιμα, πάνες, χαρτιά, εργαλεία, αλλά είτε έμπρακτη βοήθεια με το να βρεθεί εκεί και να δώσει το “παρών” στις πληγείσες περιοχές, μπορεί να καλέσει τα δημαρχεία Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα το ποστ του Κωστή Μαραβέγια

Όπως και το μήνυμα της Νατάσας Θεοδωρίδου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here